Hoi! Ik ben Laura van der Burgt en denk in beelden. Ik heb een opleiding afgerond aan de fotovakschool voor onder andere portret- en bedrijfsfotografie. Ik vind het een uitdaging om met één of enkele beelden de aandacht van de kijker te vangen en deze vast te houden. Dit probeer ik vooral door te spelen met licht en kleur. Ik creëer graag authentieke beelden die op het netvlies blijven hangen.

Ik houd ervan om mensen te portretteren. Het liefst op spontane momenten, wanneer de camera even vergeten is. Dan komt die kenmerkende lach of die veelzeggende blik tevoorschijn, die herkenbare houding of dat typische gebaar. Juist dit maakt jou als mens authentiek. Het maakt je mooi en interessant en bepaald wie je bent. Als ik die emoties kan vangen in mijn beelden en jij herkent jezelf, dan heb ik een reuzedag.

Zoek je een vrouwelijke fotograaf in (de omgeving van) Roosendaal, dan help ik je graag met nieuwe sfeervolle foto’s.

Mijn missie is jouw zichtbaarheid een boost geven met prachtige en sfeervolle foto’s

Wanneer ik niet fotografeer, schrijf ik, blog ik voor Photofacts, lees ik, loop ik hard, fiets ik, wandel ik, droom ik. Dromen over mijn bedrijf “Visual Storytelling”. En wens ik om nog veel beeldverhalen te mogen maken, zoals van jou en misschien je bedrijf. Van een totaaloverzicht tot aan die leuke veelzeggende details. Details kunnen namelijk zo ontzettend veel vertellen over jouw bedrijf, over wie je bent. Ik vind het heerlijk om me daar in uit te kunnen leven. Zodat jij kunt schitteren.

Ik woon in het Brabantse Roosendaal, samen met mijn man Ton (musicus en tekstschrijver). We hebben geen kinderen, geen hond en ook geen kat (meer). Maar wel een vijver vol vissen, kikkers en salamanders. Een tuin vol vogels, hommels en bijen. En daarnaast alles wat z’n thuis heeft gevonden in onze (wilde) tuin, inclusief het onkruid. 

Ter ontspanning loop ik hier graag rond met mijn camera, op zoek naar kleurige bloemen in prachtig licht. Ik vind het sowieso heerlijk om me te verliezen in de pracht van de natuur. Natuur die ik heb leren waarderen door de lens van mijn camera. Alleen daarom al houd ik van fotografie.

Oh ja, ook luister en dans ik graag op muziek. Het volume gaat omhoog bij Anouk, Pearl Jam of Massive Attack. Tot tranen geroerd kan ik zijn bij muziek van de Moody Blues, Alison Moyet of de filmmuziek van Hans Zimmer. Ik houd van pindakaas op brood en veel cafe au lait’s. Ben vooral een positieve denker en houd van lachen en plezier maken. Maar ja, wie niet?!

HEB JE EEN VRAAG?

STUUR MIJ EEN BERICHTJE